Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności / od 8000 zł

2025-05-27 ID OFERTY: 1064662

Dla naszego Klienta, który jest jednym z liderów branży cukrowniczej w Polsce, poszukujemy osoby na stanowisko: Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności

Lokalizacja: Środa Wielkopolska

Oferujemy:

  • stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę bezpośrednio w firmie
  • wynagrodzenie od 8000 zł brutto
  • praca na pełen etat
  • elastyczny czas pracy - rozpoczęcie pracy między 6:30 a 8:30
  • praca stacjonarna
  • szkolenie stanowiskowe
  • bogaty pakiet socjalny (między innymi: dofinansowanie zajęć sportowych, prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, dodatkowe świadczenia socjalne, dofinansowanie wypoczynku, paczki świąteczne, dofinansowanie dojazdów do pracy ).

Zakres obowiązków:

  • nadzór nad systemami zarządzania jakością
  • współpraca z zespołami produkcyjnymi nad wdrażaniem i utrzymaniem wymagań standardów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności (HACCP, IFS;)
  • monitorowanie wskaźników jakościowych w odniesieniu do wymagań wdrożonych standardów jakości
  • doskonalenie rozwiązań systemowych w zakresie zarządzania jakością
  • nadzór nad dokumentacją systemową, opracowanie i wdrażanie nowych procedur
  • wdrażanie i doskonalenie kultury bezpieczeństwa żywności
  • wsparcie osób odpowiedzialnych za procesy w definiowaniu punktów krytycznych dla jakości
  • współpraca z osobami odpowiedzialnymi za procesy produkcyjne
  • podnoszenie poziomu kompetencji w zakresie bezpieczeństwa żywności w całej organizacji
  • kontrole i usprawnienia
  • regularne audyty i przegląd procesów produkcyjnych
  • identyfikacja obszarów wymagających poprawy oraz formułowanie rekomendacji dla osób odpowiedzialnych za
  • nadzór nad realizacją działań korygujących i raportowanie statusy wykonania na poziomie organizacji

Wymagania:

  • 2 lata pracy na podobnym stanowisku w przemyśle spożywczym
  • wykształcenie wyższe: zarządzanie jakością, technologia żywności
  • znajomość systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i pasz: HACCP, IFS, GMP+
  • wiedza z zakresu prawa żywnościowego
  • podstawowa wiedza technologiczna umożliwiająca zrozumienie możliwych punktów ryzyka
  • znajomość narzędzi systemowych służących rozwiązywaniu problemów (analiza statystyczna, metoda 8 kroków, Diagram Ishikawy)
  • znajomość języka angielskiego na poziomie B2
  • umiejętność szybkiego reagowania i podejmowania decyzji
  • prawo jazdy kat. B i gotowość do wyjazdów służbowych
  • dobra znajomość pakietu MS Office

Zainteresowała Cię powyższa oferta oraz spełniasz wymagania? Skontaktuj się z nami lub aplikuj!

Kontakt: 571 243 498.

Zapraszamy do współpracy – zespół Agencji Zatrudnienia KS Service S.A. wpis do KRAZ 23286

Strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu prawidłowego działania jej wszystkich funkcji.

Strona wykorzystuje również pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z zewnętrznych narzędzi analitycznych, marketingowych i społecznościowych. Informacje gromadzone za pośrednictwem tych plików cookies przetwarzane są również przez dostawców narzędzi zewnętrznych. Wybierając „Dostosuj ustawienia” możesz sprawdzić, jakie informacje wykorzystujemy oraz skonfigurować wybrane ustawienia.

Czy wyrażasz zgodę na korzystanie z innych niż niezbędne plików cookies na zasadach opisanych w
polityce prywatności i plików cookies?